Home » Wat zal het lot zijn van een verslagen hond in de dodencel?

Wat zal het lot zijn van een verslagen hond in de dodencel?

Het hartverscheurende verhaal van een wanhopige hond die executie tegemoet ziet

Reddingsverhalen blijven ons altijd inspireren, om ons eraan te herinneren dat er zelfs op de donkerste momenten hoop is op een betere toekomst.

Een voorbeeld van zo’n verhaal is dat van Clementine, een asielhond die slechts twee dagen verwijderd was van euthanasie toen een goedhartige vrouw haar foto online zag en besloot haar een kans op een nieuw leven te geven.

Een hartverscheurend begin

Clementine was gevonden terwijl hij door de straten van Zuid-Californië dwaalde, uitgemergeld en met tal van gezondheidsproblemen.

Ze werd aangetrokken “death row” in het asiel vanwege haar toestand, maar Chelsea Elizabeth Cossairt zag iets in haar foto dat haar hart aansprak. Ze diende een aanvraag in en kreeg meteen een oproep van een reddingsdienst.

Een lange weg naar herstel

Toen Cossairt Clementine eindelijk persoonlijk ontmoette, was het duidelijk dat de pup nog nooit liefde had gekend.

Ze was doodsbang voor mensen en wilde geen oogcontact maken.

Ze verstopte zich achter meubels en zat maandenlang met haar gezicht naar de muur. Maar Clementine vertrouwde andere honden en werd meteen aangetrokken door haar nieuwe harige broers en zussen, Moose en Maple.

Na meerdere dierenartsafspraken en maandenlange behandeling voor infecties en allergieën, Clementine begon zich eindelijk beter te voelen en stopte met beven.

Ze verzamelde zelfs de moed om haar menselijke ouders in de ogen te kijken.

Een gouden toekomst

Nu is Clementine als een geheel nieuwe hond – vol nieuwsgierigheid en speelsheid, alsof ze de puppytijd ervaart die ze nooit heeft gehad.

Ze houdt van buikwrijvingen, het verkennen van haar omgeving en het “boepen” van alles wat in zicht is.

En het allerbelangrijkste: ze voelt zich eindelijk veilig.

‘Ze is zo lief en zo’n zachtaardig meisje,’ zei Cossairt. “We konden al heel vroeg zien dat ze gewoon wil liefhebben en in ruil daarvoor bemind wil worden.

Ze is loyaal en beschermend voor ons, en ze volgt ons overal.”

Een les in mededogen

Het verhaal van Clementine gaat niet alleen over een hond die van een somber lot werd gered. Het herinnert ons eraan dat er talloze dieren zijn die onze hulp nodig hebben, die wachten tot iemand het potentieel in hen ziet en ze een kans op een beter leven.

Het is ook een bewijs van de kracht van liefde en geduld bij het genezen van zelfs de meest gebroken geesten.

 

View this post on Instagram

Deel het verhaal van Clementine

Als het verhaal van Clementine je hart heeft geraakt, deel het dan met anderen. Je weet nooit wie er geïnspireerd raakt om een ​​dier in nood een kans op een nieuw leven te geven.

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.