Home » Verontwaardiging over de wedstrijd in Nieuw-Zeeland die kinderen geld biedt om wilde katten te doden, wordt geannuleerd

Verontwaardiging over de wedstrijd in Nieuw-Zeeland die kinderen geld biedt om wilde katten te doden, wordt geannuleerd

Kinderen van 14 jaar kregen geld aangeboden om wilde katten te schieten in een wedstrijd georganiseerd door de North Canterbury Hunting Competition.

Het verhaal van vandaag is er een van uitstel in plaats van redding.

In een beweging die dierenliefhebbers over de hele wereld heeft geschokt en boos gemaakt, is een wedstrijd die kinderen in Nieuw-Zeeland aanmoedigt om wilde katten neer te schieten en te doden voor geldprijzen, afgeblazen na hevig verzet van dierenrechtengroepen en het publiek.

bron: blog.theanimalrescuesite.greatergood.com

Feral Cat bounty-wedstrijd geannuleerd na terugslag

Georganiseerd door de North Canterbury Hunting Competition, had de wedstrijd aangeboden kinderen onder de 14 jaar de mogelijkheid om tegen eind juni ongeveer $ 150 te winnen voor het neerschieten van de meest wilde katten.

Wilde katten vormen een grote bedreiging voor de inheemse flora en fauna van Nieuw-Zeeland, inclusief bedreigde vogels zoals de kiwi, die niet kunnen vliegen.

Ze jagen meestal op vogels, vogeleieren, vleermuizen, hagedissen en inheemse insecten, volgens ambtenaren daar. Ondanks dat dit een enorm probleem was, waren velen verontwaardigd over het idee om geldelijke prikkels aan te bieden aan kinderen om katten te doden.

Inspanningen voor natuurbehoud worden bedreigd door de populatie wilde katten

Natuurbeschermingsautoriteiten in Nieuw-Zeeland hebben zich tot doel gesteld om alle niet-inheemse plagen tegen 2050 uit te roeien, inclusief wilde katten, hermelijnen, buidelratten, ratten en muizen die de fauna van het land door de eeuwen heen hebben gedecimeerd.

Echter, het idee van bevordering van een jachtwedstrijd waarbij kinderen betrokken waren, stuitte op afschuw en afgrijzen.

Volgens de regels van de wedstrijd zou elke kat met een microchip worden gediskwalificeerd, maar dierenrechtenorganisaties wezen erop dat dit geen afschrikmiddel zou zijn, aangezien de kat op dat moment al dood zou zijn.

Bovendien werd gevreesd dat kinderen zouden een huiskat gemakkelijk kunnen verwarren met een wilde katleidend tot het doden van onschuldige huisdieren.

Deskundigen waarschuwen voor ongeschoolde en onervaren kattenbestrijdingsmethoden

Critici voerden aan dat de bestrijding van wilde katten moet worden overgelaten aan bekwame en ervaren personen die de juiste apparatuur en methoden gebruiken, en dat humaan onderwijs een betere manier zou zijn om het biologische erfgoed van Nieuw-Zeeland te beschermen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgeblazen vanwege de intense terugslag, waarbij de organisatoren hun verontschuldigingen aanboden en verklaarden dat de beslissing was genomen “to vermijd verdere terugslag op dit moment.”

Het incident heeft geleid tot een belangrijk gesprek over de ethiek van het promoten van jacht- en moordwedstrijden, met name waarbij kinderen betrokken zijn.

Het valt nog te bezien of er in de toekomst soortgelijke wedstrijden worden georganiseerd of dat dierenrechtengroepen zullen blijven pleiten voor de bescherming van alle dieren, inclusief wilde katten.

Om aandacht te vragen voor kwesties als deze, gelieve te delen op uw sociale media.

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.