Home » Uitgeput en bang, senior pup die vecht om het hoofd boven water te houden nadat hij in de baai is gevallen

Uitgeput en bang, senior pup die vecht om het hoofd boven water te houden nadat hij in de baai is gevallen

Brandweerman riskeert leven en duikt in baai om senior hond te redden die vecht om in leven te blijven

Dierenreddingsverhalen blijven altijd inspireren en aan ons hart trekken. Deze verhalen zijn een bewijs van de ongelooflijke band die bestaat tussen mens en dier, en de moeite die mensen zullen doen om de levens van hun harige vrienden te redden.

In dit artikel delen we een hartverwarmend reddingsverhaal van een oudere hond die door een dappere brandweerman van de verdrinkingsdood werd gered.

Een heroïsche redding op het nippertje

Tijdens hun werk worden brandweerlieden en politieagenten vaak geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Om in deze beroepen te willen werken, is moed, slim denken en snel handelen vereist.

Maar hun diensten zijn niet alleen beperkt tot mensen; ze zetten ook hun leven op het spel om dieren te redden.

Een voorbeeld van zo’n verhaal gaat over een brandweerman uit Miami Beach, Emilio Sanchez Hoy, die heldhaftig een verdrinkende hond redde.

Het was juli 2017 toen Jose Ruiz zich realiseerde dat zijn mix van Shar-Pei en Rottweiler, Junior, ontbrak. Hij begon meteen naar hem te zoeken en plaatste zelfs flyers en foto’s van zijn hond op sociale media. Gelukkig had een vriendelijke burger de lokale brandweerkazerne al op de hoogte gebracht van een hond die moeite had om te zwemmen in Biscayne Bay.

Emilio Sanchez en zijn team snelden ter plaatse en vonden Junior 25 meter verderop, peddelend voor zijn leven. Zonder aarzelen sprong Sanchez in het water om de hond te redden.

Verslaggevers legden het heroïsche moment vast waarop Sanchez de grote hond op zijn schouders droeg en terugzwom naar zijn team dat een bord maakte waar de hond op kon klimmen.

“Hij was erg uitgeput, gewoon door de manier waarop hij ademde, en hij was al nauwelijks in staat om zijn hoofd boven water te houden”, vertelde Sanchez aan de in Miami gevestigde krant WPLG.

Een hartverwarmend weerzien en dankbaarheid uitgesproken

Dankzij de heldhaftige daad van Sanchez werd het leven van Junior gered. Een uur na de redding werd Junior herenigd met zijn baasje op het plaatselijke gemeentehuis. Ruiz omhelsde zijn hond terwijl hij snikte van vreugdetranen.

De dappere acties van Sanchez trokken de aandacht van de wereld en hij ontving veel lof en dankbaarheid voor zijn inspanningen.

Sanchez verklaarde nederig dat het allemaal bij zijn werk hoorde en zei: “Elk leven is belangrijk in de ogen van de brandweer hier.”

Sanchez’ heldhaftige redding van Junior is een lichtend voorbeeld van de onbaatzuchtigheid van mensen in het brandweervak. Het is hartverwarmend om te zien dat Junior nu veilig en gezond is bij zijn liefhebbende eigenaar, en alle betrokkenen kunnen gerust zijn, wetende dat Sanchez er was om de dag te redden.

Deel dit verhaal van moed en onbaatzuchtigheid met je vrienden en familie.

 

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.