Home » Tragisch verhaal over hondenredding: Coco ondergaat alcoholontwenning na de dood van baasje en vriend

Tragisch verhaal over hondenredding: Coco ondergaat alcoholontwenning na de dood van baasje en vriend

Het hartverscheurende verhaal van Coco, de hond die alcoholontwenning ondergaat in een asiel nadat hij zijn baasje en hondenvriend heeft verloren.

Een tragisch reddingsverhaal van een hond genaamd Coco is over de hele wereld viraal gegaan. Het verhaal benadrukt het onverwachte gevaar van alcohol voor honden en de noodzaak om dergelijke stoffen buiten bereik te houden.

Bron: Newsweek

In dit artikel zullen we dat doen duik in het verhaal van Cocozijn overleving en waar eigenaren van huisdieren op moeten letten om hun harige vrienden veilig te houden.

Het verhaal van Coco

Coco, een jonge hond waarvan wordt aangenomen dat het een mix van een spaniel en een chocoladelaboratorium is, arriveerde eerder dit jaar bij de Woodside Animal Welfare Trust in Plymouth, Engeland, samen met een andere “hondenvriend” nadat zijn baasje stierf.

Beide honden werden “snel onwel” kort na hun aankomst in het asiel, dat op Facebook schreef dat de honden last begonnen te krijgen van “toevallen”, en dat terwijl de dierenarts spoedeisende zorg kon verlenen, Coco’s metgezel stierf.

“Coco bleef ernstig onwel en had 24 uur per dag zorg nodig. Het werd duidelijk dat hij leed aan symptomen die allemaal wezen op ontwenning van alcohol”, aldus het asiel.

“Hij bracht vier weken verdoofd door om te helpen met zijn ontwenningsverschijnselen en om het risico op verdere toevallen te verminderen.”

Na de vier weken van 24-uurs aandacht heeft het asiel aangekondigd dat Coco nu buiten gevaar is en zijn medicatie heeft afgebouwd.

Het asiel merkte ook op dat hoewel hij zich normaler begint te gedragen, hij is soms nog erg angstig. Coco is dus nog niet klaar voor adoptie.

Een tragische primeur

Cora, die bij de Trust werkt, vertelde Newsweek dat het “heel ongebruikelijk” is dat hun asiel alcoholproblemen onder honden ziet en zei dat Coco “afhankelijk” was geworden van het middel.

Volgens de American Kennel Club reageren honden op dezelfde manier op alcohol als mensen, hoewel de impact van het drinken ervan meestal ‘mild’ is.

“Honden mogen nooit bier drinken dat voor mensen is gebrouwen”, zegt de AKC. “Bier bevat alcohol, en alcohol is giftig voor honden. Zelfs een klein biertje kan alcoholvergiftiging veroorzaken, vooral als de hond klein is.”

Als honden alcohol consumeren, zegt de ASPCA dat ze een aantal symptomen kunnen ervaren, waaronder braken, diarree, depressie van het centrale zenuwstelsel, tremoren of zelfs de dood.

“Je huisdier mag in geen geval alcohol krijgen”, zegt de organisatie.

Waarschuwing voor eigenaren van gezelschapsdieren

Dit tragische verhaal dient als waarschuwing voor eigenaren van gezelschapsdieren over de hele wereld. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan honden vergiftigen, vooral kleine puppy’s.

Braken, desoriëntatie, gebrek aan lichaamscontrole, moeite met ademhalen, diarree en hypersalivatie zijn tekenen van alcoholvergiftiging bij honden.

Een dier dat door alcohol is aangetast, heeft onmiddellijke medische hulp nodig, omdat alcohol eerst de hersenen aantast voordat het de luchtwegen en het cardiovasculaire systeem aantast. Herstel kan tijdrovend zijn.

Als u denkt dat uw huisdier alcohol heeft gedronken, is het absoluut noodzakelijk om onmiddellijk contact op te nemen met uw dierenarts. Als de symptomen ernstig genoeg zijn, kan ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.

Laatste gedachten

Coco’s verhaal is een hartverscheurend verhaal dat dient als een herinnering aan de onverwachte gevaren die onze harige vrienden omringen.

Huisdieren mogen niet in het bereik van schadelijke stoffen zoals alcohol worden achtergelaten en het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om ervoor te zorgen dat hun huisdieren veilig zijn. Als uw huisdier ongewoon gedrag vertoont, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

De liefde die huisdieren aan hun baasjes geven is onmetelijk, en het minste wat we kunnen doen is ervoor zorgen dat we alles in het werk stellen om ze te beschermen tegen schade.

Onthoud dat onze harige vrienden ons vertrouwen om ze veilig te houden, en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we dat vertrouwen waarmaken.

Deel dit artikel om het bewustzijn over dierenwelzijn te vergroten.

Je kunt meer van dit soort verhalen lezen: Verlaten hond loopt meer dan 30 km per dag, maar waarom? en Van somberheid naar zoom: reddingshond wordt gek van vreugde nadat hij zijn definitieve thuis heeft gevonden!

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.