Home » Survivor Stories: de harde realiteit van hondengevechten en de impact ervan op hondenslachtoffers

Survivor Stories: de harde realiteit van hondengevechten en de impact ervan op hondenslachtoffers

Voormalige slachtoffers van hondengevechten leren wat het betekent om geliefd te zijn

Hondengevechten zijn een meedogenloze en illegale bloedsport die in veel delen van de wereld een hardnekkig probleem is geweest.

Helaas zijn de honden vaak bij deze gevechten betrokken zwaar lichamelijk en psychisch trauma oplopen, waardoor ze levenslange verwondingen en littekens achterlieten. Er is echter hoop voor deze hondenslachtoffers.

Fiona en Rascal zijn twee voormalige hondengevechthonden die werden gered, gerehabiliteerd en een tweede kans op leven kregen. Hun inspirerende verhaal dient als een herinnering aan de veerkracht en het vermogen tot liefde van deze ongelooflijke dieren.

De redding van Fiona en Rascal: een tweede kans op leven

Het verhaal van vandaag gaat over de redding en het herstel van Fiona en Rascal, twee honden die werden gered uit een hondengevechtring. De ASPCA hielp bij het verwijderen van 89 honden uit de hondengevechtring in Long Island, New York City en in verschillende andere staten.

Trauma overwinnen: het rehabilitatieproces voor voormalige hondengevechten

Fiona en Rascal werden gevonden tekenen van extreme angst vertonen en werden vervoerd naar het ASPCA Cruelty Recovery Center in Columbus, Ohio, voor voortdurende medische en gedragsmatige zorg.

Het gedragsteam in het centrum werkte aan het opbouwen van zelfvertrouwen door dingen die de honden leuk vonden te associëren met dingen waar ze bang voor waren.

Na ongeveer drie maanden revalidatie waren Fiona en Rascal totaal verschillende honden geworden. Fiona was enorm gegroeid, en ze werd zelfs een hulphond voor andere angstige hoektanden.

Hoewel beide honden nog wat angstig waren, waren de twee klaar om gezelschapsdieren te zijn. Ze waren klaar om geadopteerd te worden door een liefdevol gezin.

Een forever home vinden: hoe een verzorger Fiona en Rascal een nieuw leven gaf

Becky Spohn, de Senior Manager of Facilities bij de ASPCA, was net met haar baan begonnen toen Fiona en Rascal werden gered.

Ze was op zoek naar een paar middelgrote of grote honden om mee te wandelen, lange wandelingen te maken en mee op de bank te knuffelen.

Ze vond Rascal, en het was liefde op het eerste gezicht voor beiden. Jessi Henry, Senior Manager Animal Behavior, stelde Becky voor aan Fiona en ze werden vrienden.

Becky adopteerde Rascal en Fiona een dag voor Thanksgiving en ze veranderde Fiona’s naam in Arya.

De overgang van Arya en Rascal naar hun nieuwe huis was zwaar en Arya was overal bang voor, ook voor Becky. Ze bracht het grootste deel van haar tijd buiten door met rennen, maar met tijd en geduld hebben beide honden zich aangepast aan hun nieuwe leven.

Ze leerden wat het betekent om geliefd te zijn en deel uit te maken van een gezin. Becky’s huis is nu gevuld met liefde, gelach en het geklets van vier poten.
Bron: https://www.aspca.org/news

 

We hope you found this rescue story heartwarming and inspiring. The journey of a rescued animal is often filled with challenges, but with love, care, and dedication, they can overcome their health and emotional issues to become happy and healthy pets.

We hopen dat je dit reddingsverhaal hartverwarmend en inspirerend vond. De reis van een gered dier is vaak gevuld met uitdagingen, maar met liefde, zorg en toewijding kunnen ze hun gezondheid en emotionele problemen overwinnen om gelukkige en gezonde huisdieren te worden.

Als u op zoek bent naar een huisdier, overweeg dan om te adopteren van een reddingsorganisatie of dierenasiel. En als je zelf een reddingsverhaal hebt, horen we dat graag. Deel dit artikel op uw sociale media en verspreid het bewustzijn over het belang van redding en adoptie.

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.