Home » Stukje levensadvies: “Ik ben onlangs single en voel me eenzaam, hoe ontmoet ik iemand? Of is het te vroeg?” Eenzaamheid aanpakken en de liefde opnieuw vinden

Stukje levensadvies: “Ik ben onlangs single en voel me eenzaam, hoe ontmoet ik iemand? Of is het te vroeg?” Eenzaamheid aanpakken en de liefde opnieuw vinden

Beste stukje leven,

Ik hoop dat deze brief je bereikt onder goede omstandigheden. Ik ben onlangs single geworden en kamp met intense gevoelens van eenzaamheid. Ik heb lang een relatie gehad en nu die voorbij is, heb ik het gevoel dat ik vergeten ben hoe ik alleen moet zijn. Is het normaal om je zo te voelen?

Ik heb geprobeerd mezelf bezig te houden met werk en hobby’s, maar ik kan dit gevoel van leegte niet van me afschudden. Ik mis het om iemand te hebben met wie ik mijn leven kan delen en de gedachte om opnieuw te beginnen is beangstigend. Hoe ga ik om met deze gevoelens?

Bovendien is de datingscene nu zo anders dan toen ik voor het laatst single was. Het lijkt erop dat iedereen elkaar tegenwoordig online ontmoet. Ik ben niet erg technisch onderlegd en het idee van online daten maakt me bang. Heb je enig advies over hoe je door dit nieuwe datinglandschap kunt navigeren?

Elk advies of aanmoedigende woorden worden zeer op prijs gesteld.

Een stukje levensadvies: © Demivision.nl

Meer lezen :  Kijk dichterbij en ontgrendel je persoonlijkheid: een ‘wat je eerst ziet’ persoonlijkheidstest

Beste onlangs single,

Het spijt me echt om te horen over uw recente breuk en de gevoelens van eenzaamheid die daarmee gepaard gaan. Je gevoelens zijn volkomen terecht en komen heel vaak voor na het einde van een langdurige relatie. Het is normaal om een ​​leegte te voelen als een aanzienlijk deel van je leven abrupt verandert.

Ja, het is volkomen normaal om je zo te voelen.

Jezelf bezig houden met werk en hobby’s is een goede eerste stap om met deze gevoelens om te gaan.

Het is echter ook belangrijk om jezelf toe te staan ​​te rouwen om het einde van je relatie. Het is oké om te missen dat je iemand hebt met wie je je leven kunt delen, en het is oké om je afgeschrikt te voelen door het vooruitzicht om opnieuw te beginnen. Geef jezelf toestemming om deze emoties te voelen en ze in je eigen tempo te verwerken.

Meer lezen :  Het feestelijke feest ontsluiten: de perfecte timing voor het kerstdiner bepalen

Wat betreft het navigeren door het nieuwe datinglandschap: het is begrijpelijk dat u zich misschien geïntimideerd voelt door het vooruitzicht van online daten, vooral als u niet bekend bent met technologie.

Online daten kan echter ook een wereld aan mogelijkheden openen en u in staat stellen mensen te ontmoeten die u anders misschien niet bent tegengekomen. Als je besluit het eens te proberen, begin dan langzaam. Kies een platform waar u zich prettig bij voelt, maak een profiel aan dat u goed vertegenwoordigt en voel u niet onder druk gezet om met iemand te chatten of af te spreken totdat u er klaar voor bent.

Vergeet niet dat het doel is om iemand te vinden die u respecteert en waardeert, of u hem nu online of persoonlijk ontmoet.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Alice. Nadat haar langdurige relatie was beëindigd, was ze geruime tijd vrijgezel voordat ze besloot online te daten. Net als jij was Alice niet erg technisch onderlegd en vond ze het hele proces aanvankelijk intimiderend.

Meer lezen :  Persoonlijkheidstest: kies een planeet om te ontdekken of je bij de massa past of je eigen weg gaat

Ze nam echter de tijd, leerde navigeren op de platforms en ontmoette uiteindelijk haar huidige partner. Ze zijn nu twee jaar samen en konden niet gelukkiger zijn.

Je hebt al grote kracht getoond door contact op te nemen en te zoeken naar manieren om met je gevoelens en de veranderingen in je leven om te gaan. Onthoud dat het oké is om de tijd te nemen, te genezen en te leren hoe je weer van je eigen gezelschap kunt genieten voordat je je weer in de datingscene stort. Je bent niet de enige op deze reis, en je hebt het vermogen om sterker en zelfbewuster uit deze fase te komen.

Mijn deur staat altijd voor je open en ik ben hier om je advies en ondersteuning te geven terwijl je door de ups en downs van dit nieuwe hoofdstuk in je leven navigeert.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.