Home » Slice of life-advies: “Mijn collega op het werk is vaak ziek, moet ik me melden of overschrijd ik?”

Slice of life-advies: “Mijn collega op het werk is vaak ziek, moet ik me melden of overschrijd ik?”

Beste stukje leven,

Mijn collega op het werk is vaak ziek en ik maak me zorgen om haar welzijn.

Ze is erg discreet en lijkt niet veel vrienden te hebben.

Moet ik inchecken of overdrijf ik?

De jouwe, bezorgd in Denver

Stukje levensadvies: © Demivision.nl

Beste bezorgde mensen in Denver,

Uit uw brief blijkt dat u een attent en attent persoon bent. Het is duidelijk dat u oprecht om het welzijn van uw collega geeft. Dit spreekt boekdelen over je karakter.

In situaties als deze is het van cruciaal belang dat u een evenwicht vindt tussen uw zorg voor het welzijn van uw collega en respect voor hun privacy. Hoewel het begrijpelijk is dat u zich zorgen maakt, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen recht heeft op zijn eigen persoonlijke ruimte en privacy.

Meer lezen :  Hersenkraker: kun jij een van de weinigen zijn die deze verschrikkelijk moeilijke nummerreeksuitdaging weet te verslaan?

In dit geval raad ik u aan de situatie voorzichtig te benaderen. Begin misschien met een simpel: Hé, ik heb gemerkt dat je nogal wat ziek bent geweest. Is er iets waar je over wilt praten of kan ik je op een andere manier helpen? Op deze manier uit u uw bezorgdheid zonder u te veel in hun persoonlijke zaken te verdiepen.

Bedenk dat u alleen hulp kunt bieden; het is aan hen om het te accepteren.

Of je nu overschrijdt, dat is een beetje moeilijker te beoordelen zonder meer details te kennen. Maar over het algemeen is het tonen van bezorgdheid voor een collega een vriendelijke daad. Het kan helpen om een ​​meer ondersteunende werkomgeving te creëren.

Neem bijvoorbeeld een soortgelijke situatie waarin mijn vriend, laten we hem John noemen, merkte dat zijn collega, laten we zeggen Jane, vaak afwezig was van zijn werk. Jane was een privépersoon en had niet veel sociale contacten. John besloot Jane te benaderen, zijn zorgen te uiten en hulp aan te bieden. Jane waardeerde het gebaar van John en vertelde over haar gezondheidsproblemen. Ze werden goede vrienden en Jane voelde zich prettiger op haar werk.

Meer lezen :  Ontrafel de geheimen van nummerreeksen: een hersenkrakende uitdaging om je deductieve vaardigheden en patroonherkenning aan te scherpen

Uiteindelijk zijn je bedoelingen goed en dat is het belangrijkste. Ga op je onderbuikgevoel af en wees alert op de reacties van je collega. Als ze zich ongemakkelijk voelen of niet bereid zijn om te delen, is het het beste om hun wensen te respecteren en ze de ruimte te geven.

Je doet geweldig werk door empathisch en attent te zijn. Het zijn mensen zoals jij die de werkplek een betere plek maken.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Van harte,

Je pijn tante

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.