Home » RNLI-bemanning redt eindelijk gewonde puppy na angstaanjagende val van 20 meter

RNLI-bemanning redt eindelijk gewonde puppy na angstaanjagende val van 20 meter

Betty, de Cockapoo, gered door RNLI en kustwacht na zware beproeving van 6 uur.

Dierenreddingen kunnen zowel hartverwarmende als hartverscheurende verhalen zijn die ons herinneren aan het medeleven en de moed van degenen die werken om dieren in nood te helpen

Een voorbeeld van zo’n verhaal is dat van een groep reddingswerkers van de Royal National Lifeboat Institution (RNLI) en kustwachtteams in Engeland, die de krantenkoppen haalden voor hun heldhaftige inspanningen bij het redden van een jonge cockapoo genaamd Betty.

Dit type reddingsverhaal benadrukt het belang van het werk van dierenreddingsorganisaties en de moed van degenen die hun tijd en moeite wijden aan het redden van dieren in nood.

Bron KL en DogsTodayMagazine

Een angstaanjagende beproeving voor Betty en haar baasje

Een jonge cockapoo genaamd Betty ontsnapte gelukkig na een beproeving van zes uur in een afgelegen baai nabij Ilfracombe, Devon.

Tijdens een wandeling gleed Betty uit haar riem en viel 60 voet van een klif. De 11 maanden oude pup liep een gebroken been op en strandde op een kleine richel niet naar boven of naar beneden kunnen klimmen.

Een kustwachtteam probeerde Betty te redden, maar hun pogingen waren niet succesvol.

Betty’s eigenaresse, Karen Porter, vertelde hoe bang ze was toen ze zag dat haar geliefde huisdier vastzat in de baai.

Ze zei: ‘Het was angstaanjagend dat ze daar beneden vastzat, maar… iedereen was geweldig. Ik kan de RNLI en de Kustwacht niet genoeg bedanken, ze waren geweldig.”

RNLI-bemanning schiet te hulp

Na urenlang proberen Betty te redden, riep het kustwachtteam de hulp in van de Royal National Lifeboat Institution (RNLI).

De vrijwillige bemanning van Ilfracombe arriveerde ter plaatse en ging meteen aan de slag. Ze slaagden erin Betty te redden en veilig aan land te brengen.

Matt Parr, een vrijwillig bemanningslid van Ilfracombe, sprak over de opluchting die hij voelde toen hij Betty veilig op het strand zag.

Hij zei: “Het was een enorme opluchting toen we konden zag de hond op het strand en ze zag er goed uit. Na een beetje moeite om haar te kalmeren, kregen we haar vrij gemakkelijk in de boot en ze ontspande een beetje.

Betty op weg naar herstel

Betty is nu op weg naar herstel na haar voorpoot breken en leed aan snijwonden en kneuzingen. Haar dierenarts zegt dat ze een opmerkelijk herstel.

Dit is niet de eerste keer dat de RNLI wordt opgeroepen om dieren te redden. Alleen al vorig jaar werd de RNLI opgeroepen 209 keer om dieren te redden, waaronder 164 honden, 27 dolfijnen, twee herten, een konijn en zelfs een slang.

Betty’s rescue is a testament to the dedication and hard work of the RNLI and Coastguard teams. Their efforts ensured that Betty was safely reunited with her owner, and she is now on the road to a full recovery.

Betty’s redding is een bewijs van de toewijding en het harde werk van de teams van de RNLI en de kustwacht. Hun inspanningen zorgden ervoor dat Betty veilig werd herenigd met haar baasje en ze is nu op weg naar volledig herstel.

Deel alstublieft ons verhaal om het woord te verspreiden over reddingsgroepen en hun hulp aan dieren in nood.

 

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.