Home » Reddingsverhaal Oekraïne: Zieke en opgezwollen zwerfhond Zhuzha smeekt om hulp op straat

Reddingsverhaal Oekraïne: Zieke en opgezwollen zwerfhond Zhuzha smeekt om hulp op straat

Dakloos, ziek en alleen: Zhuzha’s reis van ellende naar hoop dankzij vriendelijke dierenredders

Wat zielige gevallen betreft, is het reddingsverhaal van vandaag precies daar. Een schattig lieve 2-jarige hond die waarschijnlijk dakloos was geworden door de oorlog in Oekraïne, ze was gesteriliseerd door een castratieprogramma van de stad en blijkbaar weer vrijgelaten op straat.

Haar leven zou echter een dramatische wending nemen als ze werd ziek met een levensbedreigende aandoening.

Smeekbeden om hulp op straat

Zhuzha’s nood trok de aandacht van Love Furry Friends, een Oekraïense dierenreddingsgroep die zich inzet voor het helpen van dakloze dieren in tijden van chaos.

Ze werd ronddwalend gevonden in de buurt van een laadperron met een enorme opgezwollen buikwat in strijd was met de clip op haar oor die haar status als gesteriliseerd aanduidde.

Wanhopig op zoek naar medische hulp

Na het zien van Zhuzha’s overduidelijke ongemak en het horen van haar moeizame ademhaling, wist het reddingsteam dat ze snel moesten handelen om haar medische hulp te krijgen.

Bij de dierenkliniek ontdekten de dierenartsen dat ze dat was last van hartwormendie flink was gevorderd.

Door de ziekte had zich door een abnormale hartfunctie veel vocht in haar buikholte opgehoopt.

Een levensreddende interventie

De dierenartsen begonnen onmiddellijk met de behandeling om Zhuzha’s leven te redden. In de loop van haar verblijf van 10 dagen hebben ze zoveel leeggemaakt als 10 liter vloeistof uit haar buik, waardoor ze de verlichting kreeg die ze nodig had.

Zonder deze levensreddende ingreep had ze het nooit gered en zou het einde vol pijn en lijden zijn geweest. Maar dankzij het Love Furry Friends-team heeft ze nu een kans op een beter leven.

Weg naar herstel

Na haar vrijlating mocht Zhuzha een korte wandeling door een park maken, waar ze haar fantastische lijnvaardigheden demonstreerde.

Daarna werd ze teruggebracht naar het huis waar de andere reddingspups van de groep met plezier wachten op adoptie.

Ondanks het trauma en de stress in haar leven, Zhuzha snel aangepast aan haar nieuwe omgeving en is nu klaar voor een forever home.

Zhuzha’s zaak was zo ver gevorderd dat ze levenslang medicijnen nodig zal hebben, maar… ze is een vechter en het is het waard om voor te vechten.

Ze heeft laten zien dat ze de kracht en veerkracht heeft om haar ontberingen te overwinnen en te gedijen in een nieuwe omgeving.

Als je het leuk vond om over Zhuzha’s reis te lezen, like en deel dan haar verhaal. Wil je meer van dit? In de steek gelaten en verraden: het hartverscheurende verhaal van PJ de lapjeskat en Dorst van je leven: het mysterie achter de onlesbare dorst van Arlo de kat

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.