Home » Poedels gered van trimschool in China met hun stembanden verwijderd

Poedels gered van trimschool in China met hun stembanden verwijderd

TikTok rage voor hondenverzorging wakkert wreedheid aan

Dierenredding is een belangrijke inspanning van individuen en organisaties over de hele wereld om dieren te redden van wreedheid, verwaarlozing en mishandeling.

Het gaat om het opnemen van dieren die mishandeld of in de steek gelaten zijn en hen voorzien van voedsel, onderdak, medische zorg en een kans op een beter leven.

Van honden en katten tot boerderijdieren en dieren in het wild, dierenredding neemt vele vormen aan, en de toegewijde mensen die op dit gebied werken, staan ​​vaak voor enorme uitdagingen in hun missie om deze kwetsbare wezens te helpen.

In dit korte artikel bespreken we een recente reddingsactie voor dieren waarbij een groep poedels betrokken was in China. Bron: express.co.uk

In China heeft de TikTok-rage voor het trimmen van honden geleid tot tientallen salons die poedels en andere rassen ter plaatse houden voor klanten om de stijlen van hun favoriete influencer na te bootsen.

Deze trend heeft er echter ook toe geleid dat veel honden het slachtoffer zijn geworden van gruwelijke mishandeling.

Een trimschool liet bijna 50 poedels achter op een vleesmarkt in China nadat ze een wrede keelprocedure hadden ondergaan waarbij hun stembanden werden verwijderd, waardoor ze niet meer konden blaffen.

Trimscholen voor honden geïnspireerd door sociale media

Naarmate de vraag naar de trend van hondenverzorging in “teddybeerstijl” toenam, begonnen veel Chinese hondentrimscholen zich open te stellen om studenten te leren hoe ze de populaire stijlen die op sociale media te zien waren, konden repliceren.

Deze scholen houden een voorraad honden aan waar klanten op kunnen oefenen. Als de honden echter niet meer bruikbaar zijn, ze kunnen uiteindelijk worden gedood voor de vleeshandel.

Poedels gered door NoToDogMeat Charity

Gelukkig kwam de liefdadigheidsinstelling NoToDogMeat te hulp toen de trimschool die werd gesloten de poedels dumpte op een vleesmarkt in de provincie Liaoning, China.

Bij herstel merkten de redders van de honden dat ze niet konden blaffen, en een dierenarts bevestigde dat ze een devocalisatieprocedure hadden ondergaan.

Het verwijderen van de stembanden van een hond is een wrede procedure, en mensen die dergelijke operaties uitvoeren, mogen geen huisdieren bezitten. Er wordt aangenomen dat de honden de leraren irriteerden met geblaf en lawaai, wat leidde tot hun verminking.

Honden herstellen en wachten op een liefdevol thuis

De poedels, vermoedelijk ongeveer twee jaar oud, werden gered in een erbarmelijke staat, omdat ze tussen de trimbeurten door in benauwde en oncomfortabele omstandigheden werden gehouden.

De honden hebben nu veiligheid gevonden in het NoToDogMeat-asiel in Hebei, China, waar ze worden verzorgd en de juiste behandeling krijgen.

Tot nu toe zijn er 41 huizen gevonden voor de geredde honden, maar de liefdadigheid’s voortdurende bezorgdheid over het gebrek aan respect voor dierenbewustzijn is alleen maar versterkt door deze ervaring.

Devocalisatiechirurgie is illegaal in het VK en de barbaarse praktijk moet helemaal worden stopgezet.

Elke hond verdient het om als een geliefd individu te worden behandeld, en de rages op het gebied van hondenverzorging die op sociale media worden verheerlijkt, helpen hier niet bij.

Honden zijn geen speelgoed en mogen nooit als zodanig worden behandeld.

Alsjeblieft deel dit artikel om meer mensen bewust te maken van de wreedheid waarmee dieren worden geconfronteerd in de trimindustrie, en om organisaties zoals NoToDogMeat te ondersteunen bij hun inspanningen om dieren in nood te redden en te rehabiliteren.

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.