Home » Overleven Mercurius retrograde 2023: hoe dit kosmische evenement invloed heeft op je sterrenbeeld en waarom je er belang aan moet hechten.

Overleven Mercurius retrograde 2023: hoe dit kosmische evenement invloed heeft op je sterrenbeeld en waarom je er belang aan moet hechten.

Beste Kosmische Godinnen, we zijn bijna aan het einde van onze huidige hemelse reis, met Mercurius die in retrograde is geweest sinds 23 augustus en weer normaal zal worden op 15 september 2023.

Maar wat betekent Mercurius in retrograde en waarom zouden we ons erom moeten bekommeren?

Als je de hemelbewegingen van de planeten en hun invloed op ons leven observeert. Mercurius, vernoemd naar de snelvoetige Romeinse bodegod, heerst over communicatie, technologie en reizen. Als gevolg daarvan kunnen we vaak onderbrekingen en miscommunicaties ervaren op deze gebieden wanneer Mercurius in retrograde is, of lijkt te bewegen in de tegenovergestelde richting van zijn normale baan.

Herinner je je nog toen Gwyneth Paltrow Mercurius Retrograde de schuld gaf van haar beruchte aankondiging van een bewust ontkoppelen? Ja, de impact kan zo groot zijn!

De energie van Mercurius werkt op elk dierenriemteken anders, waardoor unieke reacties en invloeden ontstaan.

Terugkijkend op de impact van deze retrograde – heeft jouw dierenriemteken de golven van dit kosmische evenement significant gevoeld?

Ongeacht je dierenriemteken, is Mercurius Retrograde een periode van reflectie, herbeoordeling en geduld. Zoals het beroemde citaat luidt: Sterren kunnen niet schijnen zonder duisternis. Dus, nu we het einde van dit hoofdstuk naderen, laten we terugkijken op de dierenriemtekens die deze kosmische achtbaan mogelijk intenser hebben ervaren.

Meer lezen :  Astrologie: de top 3 sterrenbeelden die de liefde in november het meest waarschijnlijk zullen laten wegglippen

Je ervaring kan waardevolle inzichten bieden voor toekomstige periodes van Mercurius retrograde. Immers, het begrijpen van de hemelse invloeden op ons leven kan ons beter in staat stellen om elke kosmische turbulentie die op ons pad komt te navigeren!

Naarmate we het einde naderen van Mercurius’ retrograde reis die begon op 23 augustus en eindigt op 15 september 2023, laten we reflecteren op de invloed ervan op ons leven. Laat me je herinneren aan mijn persoonlijke mantra: Sterren dwingen niet, ze drijven aan.

Ram (21 maart – 19 april)

Ram, in het rijk van de kosmos was dit retrograde seizoen een periode van heroverweging van je dagelijkse routines en focussen op wat echt belangrijk is.

 

Overleven Mercurius retrograde 2023: hoe dit kosmische evenement invloed heeft op je sterrenbeeld en waarom je er belang aan moet hechten.
© cashelvale

 

Deze tijd was bedoeld om je aan te zetten je schema op te schonen en je te concentreren op wat je oprecht blij maakt. Hoe succesvol was je in het stroomlijnen van je verantwoordelijkheden in je streven naar geluk – op de Audrey Hepburn manier die zei: Het belangrijkste is om van je leven te genieten – gelukkig zijn is alles wat telt?

Eenvoud, duidelijkheid, eenvoudigheid: dit zijn de eigenschappen die ons leven kracht, levendigheid en vreugde geven. – Richard Halloway

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Als een luchtteken geregeerd door Mercurius, kan deze retrograde dichter bij huis zijn gekomen, Tweelingen. De kosmische kalender heeft dit aangewezen als een periode van reflectie en herbeoordeling voor jou, een tijd voor mentale inventarisatie. Als je therapeutische middelen hebt gebruikt zoals het bijhouden van een dagboek om je gedachten en emoties vast te leggen, vond je ze dan een nuttige gids tijdens deze kosmische reis?

Denk na over je huidige zegeningen, waar iedereen er veel van heeft, niet over je verleden misfortuin, waar alle mensen er wel wat van hebben. – Charles Dickens

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagd, de retrograde fase was een essentie van de woorden van Albert Einstein – In het midden van moeilijkheden ligt de mogelijkheid. Deze periode heeft je mogelijk een reeks uitdagingen opgeleverd, met name op het gebied van communicatie en technologie – kenmerken van een Mercurius retrograde scenario. De vraag is, hoe goed kon je jezelf manoeuvreren door deze hindernissen en groeien van deze beproevingen?

De enige manier om geweldig werk te leveren, is houden van wat je doet. – Steve Jobs

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen, Mercurius Retrograde heeft het potentieel om onopgeloste emoties uit het verleden die genezing nodig hebben, naar boven te brengen. Als synoniem voor transformatie, ben je erin geslaagd deze periode te gebruiken als een katalysator voor persoonlijke groei en het oplossen van oude wonden?

Genezing vergt moed, en we hebben allemaal moed, zelfs als we een beetje moeten graven. – Tori Amos

Steenbok (22 december – 19 januari)

Als laatste, Steenbok. Deze retrograde was bedoeld als jouw moment om op adem te komen, even pauze te nemen, te reflecteren en de weg vooruit te plannen. Na deze periode, voel je je nu meer opnieuw gekalibreerd en in harmonie met je aspiraties en doelen?

Meer lezen :  Astrologie: ontdek de 4 sterrenbeelden die vrijgevigheid opnieuw definiëren. Ben je een van hen?

 

Overleven Mercurius retrograde 2023: hoe dit kosmische evenement invloed heeft op je sterrenbeeld en waarom je er belang aan moet hechten.
© cashelvale

 

Soms is het meest productieve wat je kunt doen, ontspannen. – Mark Black

Voor al mijn lezers, het navigeren door deze fase van Mercurius retrograde gaat net zoveel over leren en groeien als elke andere fase in het leven. Onthoud, de sterren bepalen niet ons lot; ze bieden alleen begeleiding. En de uitdagingen die je onderweg tegenkomt? Ze zijn de stapstenen op je ontdekkingsreis naar jezelf.

Deel dit artikel, je vrienden en geliefden kunnen mogelijk troost en inzichten vinden bij het terugkijken op deze hemelse periode. Zoals altijd ben ik hier om meer astrologische wijsheid te bieden om je te helpen bij het navigeren door de kosmos – dus blijf op de hoogte!

Voor al mijn lieve lezers, hoe is het voor jou geweest om deze fase van Mercurius retrograde te navigeren? Onthoud, de sterren bepalen niet ons lot; ze bieden alleen begeleiding. Leren van deze uitdagingen is onderdeel van de ontdekkingsreis naar jezelf.

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.