Home » Onverwacht telefoontje mondt uit in een tumultueuze reis: maak kennis met Football, Birdie en Whiffle – de kittens die tegenspoed trotseerden en harten verwarmden.

Onverwacht telefoontje mondt uit in een tumultueuze reis: maak kennis met Football, Birdie en Whiffle – de kittens die tegenspoed trotseerden en harten verwarmden.

Een onverwacht telefoontje leidt tot een achtbaanreis van hoop, wanhoop en veerkracht – maak kennis met Football, Birdie en Whiffle, de kittens die tegen alle verwachtingen in hebben gewonnen. Van het bestrijden van een dodelijke ziekte tot het worden van de geliefde knuffelbeestjes van hun thuis, dit hartverwarmende verhaal zal je geïnspireerd en geraakt achterlaten.

Af en toe komen we een verhaal tegen dat ons raakt en ons herinnert aan de kracht van medeleven en veerkracht. Dit verhaal over de redding en het herstel van drie schattige kittens is zo’n verhaal dat je geïnspireerd en ontroerd achterlaat.

De onverwachte oproep

Het begon allemaal toen de redder een onverwacht telefoontje kreeg terwijl hij boodschappen aan het doen was. Een vriend had een piepklein kitten gevonden, nauwelijks 4,5 weken oud, dat was afgewezen door de dierenbescherming.

Het kitten had wat problemen met zijn achterpoten, maar behield een vrolijke geest, spinnend en spelend met zijn nieuwe verzorger. Hij was behoorlijk mollig voor zijn leeftijd, wat hem de tijdelijke bijnaam Football opleverde.

Net toen ze dachten dat er maar één kitten hulp nodig had, werden er nog twee gevonden – een vrouwtje (oranje) en een mannetje (grijs), die zelfs groter was dan Football. Suggesties voor namen voor deze schattige pluizenbolletjes waren welkom!

(c) @straycatnetwork 

Een plotselinge wending

Terwijl ze zich settelden in hun nieuwe huis, werd opgemerkt dat Birdie (het vrouwtjeskitten) ook wankel begon te worden. Eerste gedachten wezen op postnatale cerebellaire hypoplasie veroorzaakt door blootstelling aan panleukopenie.

Er werden distemper-tests uitgevoerd op alle drie de kittens nadat Birdie ernstige symptomen vertoonde. De resultaten bevestigden dat Birdie inderdaad positief was voor distemper – de nachtmerrie van elke huisdierouder.

Ondanks het sombere nieuws bleef de redder vastbesloten om hen de beste kans op overleving te geven. Er werd voor meer dan $1.000 aan benodigdheden besteld om te helpen bij hun behandeling en herstelproces.

Een weg naar herstel

De menselijke moeder van de kittens kwam meteen in actie nadat ze het verontrustende nieuws had ontvangen.

Ze plaatste een camera om hen rond de klok in de gaten te houden en zorgde nauwgezet voor hen, ondanks dat ze handschoenen en een schort moest dragen bij het hanteren van hen.

Ongelooflijk genoeg bleven deze dappere kleine zielen ondanks dit alles aanhankelijk en overleefden ze miraculeus hun beproeving.

(c) @straycatnetwork 

Een gelukkig einde

De kittens zijn volledig hersteld,

Na weken van genezing en isolatie studeerden ze af van hun herstelkennel en dartelden ze vrolijk rond in hun nieuwe huis.

De eens ziekelijke kittens zijn nu florerende knuffelbeestjes die hun huis vullen met liefde en gespin. Football is uitgegroeid tot een energieke deugniet terwijl Whiffle graag in armen kruipt om te slapen.

Birdie blijft dicht bij haar menselijke moeder waar ze ook gaat – ze helpt zelfs bij het haken!

Bedankt voor het lezen

We hopen dat dit hartverwarmende verhaal van veerkracht je hart net zo heeft verwarmd als het ons deed,

Deel dit verhaal alsjeblieft om bewustwording te verspreiden over reddingsinspanningen voor dieren en het belang van het geven van een tweede kans aan dieren in nood.

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.