Home » Ontdek je potentieel: 10 aanneembare (geheime) gewoontes van zeer invloedrijke mensen om vandaag nog je charisma te vergroten!

Ontdek je potentieel: 10 aanneembare (geheime) gewoontes van zeer invloedrijke mensen om vandaag nog je charisma te vergroten!

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen de aandacht trekken op het moment dat ze een kamer binnenlopen? Ze articuleren hun gedachten bondig, tonen echt empathie, en inspireren moeiteloos. Ik heb mijn eerlijke deel van tijd doorgebracht met werken met enkele van de meest invloedrijke mensen en heb een paar inzichtelijke gewoonten opgepikt die ze allemaal gemeen lijken te hebben.

Kijk om je heen. Wie is de persoon die altijd gehoord wordt in een vergadering? Wie is die charismatische vriend die altijd omringd is door mensen? Zij zijn beïnvloeders, en zij hebben subtiel enkele gewoonten onder de knie gekregen die jij ook kunt overnemen.

@robertgreene Beheers de kunst van overtuiging. Bekijk mijn nieuwste video op Youtube. https://youtu.be/2ZhVPEZETCU #robertgreene #persuasion #séduction #wisdom #woensdag #kennis #woensdagwijsheid #fyp #tiktok ♬ origineel geluid – Robert Greene

Door een samenvloeiing van echte empathie, adaptief denken en boeiend verhalen vertellen, stralen beïnvloeders een magnetische, overtuigende aura uit die iedereen om hen heen raakt.

1. Actief luisteren

Weet je nog wanneer je je zorgen deelde met je manager, en zij luisterden, waardoor je je begrepen voelde? Succesvolle beïnvloeders luisteren vaak meer dan ze praten. Ze letten op de woorden, tonen, en emoties, waardoor anderen zich gewaardeerd voelen. Een bekend voorbeeld is Richard Branson, die ooit zei,

Luisteren stelt ons in staat om van elkaar te leren, van de markt, en van de fouten die gemaakt moeten worden om ergens te komen dat origineel en disruptief is.

 

Meer lezen :  15 beste doe-het-zelf-kerstversieringen voor een elegant vakantiedisplay
Ontdek je potentieel: 10 aanneembare (geheime) gewoontes van zeer invloedrijke mensen om vandaag nog je charisma te vergroten!
© cashelvale

 

2. Empathie benutten

Ik heb ooit samengewerkt met een CEO die een ongelooflijk talent had om iedereen zich gezien en gehoord te laten voelen. Empathie was haar superkracht. Beïnvloeders verbinden met anderen op een emotioneel niveau, begrijpen hun gevoelens en perspectieven. Barack Obama zei beroemd,

Leren om in iemand anders schoenen te staan… kan de nederigheid voeden die nodig is om goede beslissingen te nemen.

 

3. Boeiende verhalen creëren

De kunst van het weven van opwekkende anekdotes is een sleutelvoorliefde van beïnvloeders. Ooit opgemerkt hoe sommige TED talks meer resoneren dan anderen? Beïnvloeders, zoals Simon Sinek, gebruiken storytelling om ideeën te verkopen, niet alleen producten.

4. Veranderingen omarmen

Effectieve beïnvloeders slagen erin de golven van verandering te berijden. Ik herinner me een collega die zijn verkoopstrategie aanpaste tijdens een neergang – een muntworp die uitbetaalde. Beïnvloeders zoals hij zien verandering als scenario’s vol kansen. Elon Musk, oprichter van talrijke disruptieve bedrijven, zegt ons om

verandering te omarmen en moeilijke beslissingen te nemen.

5. Zaadjes van ideeën planten

Een beïnvloeder waarmee ik ooit heb gewerkt, plantte subtiel een idee tijdens een teamvergadering, in plaats van het op te leggen. Tegen de volgende vergadering was het uitgegroeid tot een teambeslissing!

Meer lezen :  Maak de feestdagen magisch met deze familie-kersttradities

6. Sterke netwerken opbouwen

Beïnvloeders bouwen actief relaties op en onderhouden deze. Ze realiseren zich dat netwerken een vitaal onderdeel is van het vergroten van hun invloed. Keith Ferrazzi zei het het beste,

De munteenheid van echt netwerken is niet hebzucht maar vrijgevigheid.

 

7. Zelfvertrouwen uitstralen

Ik heb beïnvloeders altijd hun ideeën dapper zien pitchen, waarmee ze hun geloof in hun gedachten tonen. Zoals de miljardair-investeerder Warren Buffett suggereert,

Je moet voor jezelf denken. Het komt altijd weer daarop terug.

 

8. Positieve lichaamstaal gebruiken

Weet je nog dat je je ooit op je gemak voelde bij iemand omdat ze oogcontact hielden of een vriendelijke houding hadden? Beïnvloeders begrijpen de waarde van het uitdrukken van openheid en eerlijkheid door hun lichaamstaal.

9. Iedereen gelijk respecteren

Invloedrijke mensen behandelen iedereen met respect, ongeacht hun status. Hoeveel meer geïnspireerd voel je je wanneer je meningen worden gerespecteerd? Oprah Winfrey zegt,

Iedereen wil gewoon gehoord en gevalideerd worden.

 

Ontdek je potentieel: 10 aanneembare (geheime) gewoontes van zeer invloedrijke mensen om vandaag nog je charisma te vergroten!
© cashelvale

 

10. Voortdurend leren en verbeteren

Beïnvloeders stoppen nooit met leren. Heb je ooit iemand ontmoet die een beetje van alles weet? Het is zowel intrigerend als inspirerend, nietwaar? Ze zoeken voortdurend kennis die zich opstapelt tot hun expertise en hun invloedssfeer uitbreidt.

Meer lezen :  Heb jij het visioen van een adelaar? Kun jij de vreemde eend in de bijt ontdekken? Slechts 4% van de mensen kan de Happy Holidays-uitdaging in minder dan 6 seconden voltooien!

Beïnvloeden is inspireren, en om te inspireren, moet men eerlijk en constructief beïnvloeden. Je hoeft niet Richard Branson te zijn om gehoord te worden of Oprah om een verschil te maken. Het incorporeren van deze kleine gewoonten in je dagelijkse routines kan je op den duur overtuigender, relatabeler en uiteindelijk invloedrijker maken.

Onthoud, de ware kracht van invloed ligt niet in het veranderen van mensen, maar in het hen in staat stellen zichzelf te veranderen.

Heb je een van deze gewoonten gezien bij de invloedrijke mensen om je heen? Of beter nog, in jezelf? De reis om een beïnvloeder te worden is levenslang en altijd veranderend, net zoals de wereld om ons heen. Dus, welke kwaliteit ga je vandaag beginnen te kweken?

We hopen dat je deze verkenning van de gewoonten van invloedrijke mensen verhelderend en nuttig hebt gevonden.

Als je het leuk vond om het te lezen of je vond het nuttig, waarom deel je het dan niet met je vrienden en collega’s? Het zou de eerste stap kunnen zijn naar het benutten van ieders potentieel om een persoon van invloed te worden. Onthoud, de reis van duizend mijl begint met een enkele stap.

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.