Home » Kan voormalige seks echt helpen om verder te gaan?

Kan voormalige seks echt helpen om verder te gaan?

Is het hebben van seksuele ontmoetingen met je ex een wijze beslissing? Kan het je vooruitgang in het verwerken van de breuk belemmeren? Dit zijn de dilemma’s waarmee ‘Anna, een 29-jarige vrouw,’ worstelt nadat ze na jaren uit elkaar is gegaan met haar partner.

Zij is onzeker of het voortzetten van fysieke intimiteit met hem de juiste handelswijze is, vooral als er geen intentie is om de relatie nieuw leven in te blazen.

Laten we kort beide kanten van deze situatie verkennen om ‘Anna’ en anderen die soortgelijke problemen hebben te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Haar perspectief: tijdelijke Ex-Sex is OK

Naar mijn mening is er niets intrinsiek fout aan het deelnemen aan tijdelijke ex-seks, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ten eerste moet het voor beide partijen plezierig blijven en niet veranderen in een bron van verdriet of melancholie.

Ten tweede mag het geen belemmering vormen voor het ontmoeten van nieuwe mensen en het vinden van mogelijk meer geschikte partners.

Ten slotte is het cruciaal om open en eerlijk te blijven over de aard van de regeling – in feite elkaar gebruiken totdat er iemand geschikter opduikt.

Meer lezen :  Hersenkraker: laat je innerlijke genie los, los boeiende luciferpuzzels op en verbeter je cognitieve vaardigheden in 30 seconden!

Desalniettemin zou ik persoonlijk alleen overwegen om ex-seks te hebben als ik degene was die de relatie beëindigde, in plaats van aan de ontvangende kant te staan.

Gebruikt worden is nooit een prettige ervaring en er is altijd een klein deel van mij dat hoop koestert dat elke ontmoeting onze relatie weer nieuw leven in kan blazen.

Als hij uiteindelijk verdergaat met iemand anders, zou mijn ressentiment jegens hem alleen maar toenemen omdat hij onze situatie exploiteerde, zelfs als hij destijds eerlijk was over zijn bedoelingen.

(c) canva

Ik geloof nog steeds niet dat een breuk een abrupte verbreking hoeft te zijn. Als beide partijen instemmen, kan het geleidelijk loskoppelen op emotioneel gebied gedurende enkele weken of zelfs een maand een acceptabel compromis zijn, mits het de pijn niet verlengt en uiteindelijk afsluiting biedt.

Zijn standpunt: stop met Ex-Sex

Vanuit mijn perspectief is doorgaan met ex-seks een vergissing.

Laat me een persoonlijke ervaring delen om uit te leggen waarom. Een tijdje geleden verbrak een vrouw met wie ik zes maanden aan het daten was de relatie omdat haar voormalige vriend naar onze stad verhuisde en zij behoefte voelde om hun geschiedenis aan te pakken.

We genoten echter nog steeds van elkaars gezelschap en hadden een sterke fysieke connectie, dus ik overtuigde haar om af en toe onze intieme ontmoetingen voort te zetten.

Helaas hield deze beslissing me alleen maar emotioneel betrokken terwijl ik me diep ongelukkig voelde over het feit dat ik in een relatie zat die buiten mijn controle lag.

Meer lezen :  Vind de munt-hersenkraker-uitdaging: bewijs je hoge IQ in 7 seconden of minder!

Ik wilde dat ze alle banden volledig zou verbreken, maar dat wilde ze niet. Ze betoogde dat ik gewoon kon vertrekken, dat ik verantwoordelijk was voor mijn eigen gevoelens en beslissingen.

Maar als degene die gedumpt werd, was weggaan niet gemakkelijk voor mij. Ik had haar nodig om alle contact te verbreken.

Op basis van deze ervaring heb ik een regel opgesteld: bij een breuk is het uitsluitend de verantwoordelijkheid van degene die de breuk heeft ingezet om zich te onthouden van ex-seks met de andere persoon.

Degene die aan de ontvangende kant van de breuk stond, is als een verslaafde die cold turkey moet gaan; elke glimp van hoop op voortgezette betrokkenheid zal hen doen rationaliseren, zichzelf bedriegen en smeken. Het is jouw plicht om afstand te nemen en hen te helpen verder te gaan.

Meer lezen :  Hersenkraker: spot jij de vreemde eend in de bijt? Slechts 5% van de mensen kan deze uitdaging binnen 9 seconden of minder voltooien!
(c) canva

Door te blijven fungeren als hun seksuele uitlaatklep, terwijl je de frequentie vermindert, verleng je alleen maar hun lijden en kan dit emotioneel schadelijk zijn. Dus, zeg gewoon nee. Uiteindelijk zullen beide partijen er op de lange termijn baat bij hebben.

Uiteindelijk is de keuze om aan ex-seks deel te nemen een persoonlijke keuze die afhankelijk is van individuele omstandigheden en emoties. Het is cruciaal om beide perspectieven af te wegen en een beslissing te nemen die in lijn is met je emotioneel welzijn en toekomstige aspiraties.

Dus daar heb je het! Wiens standpunt resoneert met jou? Er zijn geldige argumenten aan beide kanten. Niettemin blijft eerlijke en transparante communicatie cruciaal.

Onthoud dat dit slechts standpunten zijn, en als je je ooit in een situatie bevindt die lijkt op die van Anna, neem de tijd om na te denken over je ware verlangens en wat je zal helpen om vooruit te komen.

En onthoud altijd, je verdient geluk en een bevredigende relatie.

Bedankt voor het lezen, en deel alsjeblieft je gedachten en persoonlijke ervaringen.

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.