SSL

Website met HTTPS erg belangrijk (en verplicht!)

Het is erg belangrijk dat een website https heeft, zelf leveren we geen enkele website meer af zonder een ssl-certificaat. Dus een https:// verbinding.

SSL-Certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor de versleuteling van de verbinding tussen website en bezoeker, hierdoor wordt het onmogelijk om op deze wijze informatie van de bezoeker te onderscheppen. Denk aan bijvoorbeeld persoonlijke inloggegevens.

Wetgeving

Hoewel het erg onbekend is schrijft de wet voor dat je website met een contactformulier in principe een https:// verbinding met SSL-certificaat moet hebben, dit is niet nieuw. Indien er gewerkt wordt met persoonsgegevens is het belangrijk dat informatie veilig verstuurd, verwerkt en opgeslagen wordt. Het niet hebben van een SSL certificaat zorgt voor een mogelijk risico.
Vergeet niet dat bij een contactformulier het vragen om een naam en e-mail adres om persoonsgegevens gaat. De letterlijke tekst is:

De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen

 

Zoekmachine optimalisatie

Naast de wettelijke zorg is er ook een voordeel in zoekmachine optimalisatie, Google heeft aangegeven de beveiligde verbinding mee te nemen in de waardering van de website (dus de positie in Google Zoekresultaten).

Google houd hier ook rekening mee in zijn Chrome Browser, ze zijn in januari begonnen dit door te voeren in de browser net diverse meldingen.
https seo
(en eerlijk, wat ziet er mooier uit van de 3?)

De verwachting is dat website met enkel http:// zelfs de “Not Secure” melding gaan krijgen.

Welke certificaten leveren we?