Home » Hartverscheurend: Doberman worstelt om te overleven nadat hij is gered van euthanasie

Hartverscheurend: Doberman worstelt om te overleven nadat hij is gered van euthanasie

Leer over zijn toestand en hoe u kunt helpen in dit emotionele pleidooi.

Het reddingsverhaal van vandaag gaat over Legend, een Doberman in nood, die werd gemarkeerd voor euthanasie in een opvangcentrum met hoge capaciteit toen Doberman Rescue (IDR) in Illinois een oproep om hulp ontving.

Bij aankomst was Legend er slechter aan toe dan iemand had kunnen vermoeden, met een groot gezwel aan zijn achterste en koorts.

Wat volgde was een aangrijpende reis van ontdekking en zorg die het beste van menselijk mededogen benadrukte.

Dramatische ontdekking

Bij aankomst in de Plainfield Vet Clinic was de toestand van Legend slechter dan verwacht. Hij zette geen gewicht op zijn linker achterpoot en rechter voorpoot, en hij beet en verminkte zichzelf in het gezwel.

De temperatuur van de legende was hoog en hij had aanzienlijke zwelling van zacht weefsel. Hij ondergaat nu uitgebreide tests en behandelingen om de oorzaak van zijn ziekte bloot te leggen, inclusief röntgenfoto’s en bloedonderzoek.

Hoewel hij pijnstillers heeft gekregen, heeft Legend moeite met lopen en gaat zijn toestand snel achteruit.

Sindsdien heeft Legend speciale zorg ondergaan in de kliniek en heeft hij meerdere test- en behandelingsrondes ondergaan.

Helaas onthulden verdere tests BB’s in zijn linkerdijgebied, wat aangeeft dat hij was neergeschoten met een BB-pistool. De legende gaat over medicijnen en pijnstilling terwijl hij blijft vechten voor zijn leven.

Hoe je kan helpen

IDR zoekt hulp van de gemeenschap om Legend de best mogelijke medische zorg en een kans op herstel te bieden. Als non-profitorganisatie kunnen donaties rechtstreeks aan hen worden gedaan om te helpen bij de behandeling van Legend.

Het verhaal van Legend getuigt van de kracht van mededogen en doorzettingsvermogen, waarbij veel mensen samenkomen om één hond in nood te helpen. Hoewel de uitkomst onzeker is, hebben de liefde en zorg voor Legend hem een ​​kans gegeven om te vechten.

Deel het verhaal van Legend met vrienden en familie. Wil je meer lezen, kijk dan bij Van ziek katje naar gezonde kat: Hermans hartverscheurende reis

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.