Home » Een stukje levensadvies: mijn zoon is wanhopig op zoek naar een PS5 voor Kerstmis, maar ik kan het niet betalen. hoe kan ik het hem vertellen? – het beheren van verwachtingen en het geven van cadeaus voor de feestdagen met een beperkt budget

Een stukje levensadvies: mijn zoon is wanhopig op zoek naar een PS5 voor Kerstmis, maar ik kan het niet betalen. hoe kan ik het hem vertellen? – het beheren van verwachtingen en het geven van cadeaus voor de feestdagen met een beperkt budget

Beste stukje leven,

Mijn zoon droomt al het langst van een PS5. Zijn ogen lichten op elke keer dat hij een reclamespot ziet en hij heeft talloze hints gegeven dat hij deze voor Kerstmis wil hebben.

Maar ik kan het simpelweg niet betalen.

Ik heb geprobeerd manieren te bedenken om hem zachtjes in de steek te laten, maar ik weet het echt niet meer. Dit is iets wat hij zo graag wil en ik haat het om hem teleur te stellen.

Hoe vertel ik hem het nieuws op een manier die zijn dromen niet volledig vernietigt?

De jouwe is wanhopig en voelt zich niet feestelijk!

Een stukje levensadvies: mijn zoon is wanhopig op zoek naar een PS5 voor Kerstmis, maar ik kan het niet betalen.  hoe kan ik het hem vertellen?  - het beheren van verwachtingen en het geven van cadeaus voor de feestdagen met een beperkt budget© Demivision.nl

Beste wanhopige en onfeestelijke gevoel,

Ten eerste wil ik erkennen hoe moeilijk deze situatie voor u moet zijn. Als ouder is het niet meer dan normaal dat we onze kinderen alles willen geven wat ze wensen, vooral als het iets is waar ze zo gepassioneerd over zijn.

Meer lezen :  Navigeren door verandering: 6 tekenen dat u persoonlijke groei omarmt volgens de psychologie

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de waarde van een geschenk niet afhankelijk is van het prijskaartje.

Er is geen gemakkelijke manier om je zoon te laten weten dat hij niet de PS5 krijgt waar hij van droomt. Maar eerlijkheid is, zoals ze zeggen, het beste beleid. Ga met hem zitten en leg uit dat, ook al zou je hem graag de PS5 willen kopen, dit dit jaar gewoon niet binnen je budget valt.

Gebruik dit als een kans om hem te leren over de waarde van geld en het belang van het begrijpen van financiële beperkingen. Het is een harde les, maar wel één die hem in de toekomst goed van pas zal komen.

Probeer je te concentreren op wat je wel kunt, in plaats van op wat je niet kunt. Misschien zijn er minder dure geschenken waar uw zoon van zou genieten. Een nieuwe videogame voor zijn huidige console, een bordspel waar je als gezin van kunt genieten, of zelfs boeken over zijn favoriete videogamekarakters kunnen goede alternatieven zijn.

Meer lezen :  Psychologie: heb je een pseudo-liefde? 7 cruciale vragen om de authenticiteit van uw relatie te beoordelen

Een van onze lezers, Susan uit Florida, bevond zich vorig jaar in een soortgelijke situatie. Ze kon de nieuwe fiets die haar dochter wilde niet betalen, dus in plaats daarvan brachten ze de dag samen door, bezochten een plaatselijk park en gingen picknicken. Het werd voor beiden een gedenkwaardige dag en haar dochter vertelde haar dat dit de beste kerst ooit was.

Herinneren, het meest waardevolle geschenk dat u uw zoon kunt geven, is uw tijd. Quality time met hem doorbrengen, hem laten zien dat je om hem geeft en er voor hem zijn, zijn waardevoller dan welk materieel geschenk dan ook.

Je doet geweldig werk als ouder, en het is duidelijk dat je veel om de gevoelens van je zoon geeft. Bedenk dat het oké is als u niet alles kunt betalen wat uw kind wil. Wat belangrijk is, is de liefde en zorg die je hem toont. U beschikt over de kracht en wijsheid om met deze situatie om te gaan op een manier die uiteindelijk uw zoon ten goede zal komen.

Meer lezen :  Test je IQ met deze kraak de code-hersenkraker in 9 seconden!

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.