Home » Een stukje levensadvies: “Mijn kind wordt buitengesloten op school omdat hij anders is. Ze heeft geen vrienden en is altijd alleen. Wat moet ik doen?’

Een stukje levensadvies: “Mijn kind wordt buitengesloten op school omdat hij anders is. Ze heeft geen vrienden en is altijd alleen. Wat moet ik doen?’

Beste stukje leven,

Een van mijn kinderen heeft geen vrienden op school.

Ze zegt dat het goed met haar gaat, ook al lijken de andere kinderen haar te pesten omdat ze ‘anders’ is.

Ze heeft haar eigen stijl en probeert niet alleen maar aardig te zijn of aardig te zijn.

Stukje levensadvies: © Demivision.nl

Beste lezer,

Ik voel de zorgen en frustratie in je woorden, en ik wil dat je weet dat je gevoelens volkomen terecht zijn. Het hebben van een kind dat sociaal geïsoleerd is, kan inderdaad reden tot zorg zijn.

De individualiteit van uw dochter is iets dat gevierd en niet gemeden moet worden. Het is inderdaad jammer dat haar leeftijdsgenoten dat niet zo zien. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen uniek en verschillend is op zijn eigen manier. Anders zijn is geen fout, het maakt ons tot wie we zijn.

Meer lezen :  Dompel jezelf onder in de magische wereld van vakantieverlichting: verken rondleidingen door de buurt, botanische tuinverlichting, stadsfestivals en meer!

Het is bewonderenswaardig dat uw dochter niet probeert zichzelf te veranderen om in de massa te passen. Dit laat zien dat ze een sterk zelfgevoel heeft en zich op haar gemak voelt met wie ze is – beide eigenschappen om trots op te zijn.

Anders behandeld worden omdat het ‘anders’ is, kan echter een negatief effect hebben op het zelfrespect van een kind. Het is belangrijk om haar te laten weten dat het oké is om anders te zijn en dat ze zich niet verplicht moet voelen om zichzelf te veranderen om erbij te horen.

U kunt overwegen om deze kwestie met de mentor of leraar van haar school te bespreken. Ze hebben misschien enkele suggesties over hoe ze met deze situatie moeten omgaan en het is belangrijk dat ze zich bewust zijn van de situatie om ervoor te zorgen dat deze niet verder escaleert.

Meer lezen :  Vergroot je denkkracht: duik in de spannende wereld van luciferpuzzels voor een verslavende mentale training

Aan de andere kant kan het ook de moeite waard zijn om de reden te onderzoeken waarom ze geen vrienden heeft. Is het omdat ze anders is, of omdat ze geen moeite doet om te socialiseren? Als dat laatste het geval is, kan het aanmoedigen van haar om deel te nemen aan activiteiten die haar interesseren haar misschien helpen vrienden te maken.

Misschien kan ze lid worden van een club of er een beginnen die zich richt op haar interesses. Dit kan een geweldige manier zijn om vrienden te maken die haar waarderen om wie ze is.

Met uw steun en begeleiding kan uw dochter deze uitdagende situatie omzetten in een leerervaring die haar helpt groeien. Mocht u op enig moment het gevoel hebben dat zij gevaar loopt door pesten, lichamelijk of geestelijk, vraag dan uiteraard advies aan professionals.

Meer lezen :  14 meest kerstbestemmingen ter wereld – welke zou jij kiezen?

Blijf sterk en blijf uw dochter steunen en naar haar luisteren. Ik hoop dat dit advies nuttig zal zijn en vergeet niet dat we hier zijn om u door deze uitdagende tijden te loodsen.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.