Home » Een stukje levensadvies: ‘Ik word voortdurend beëdigd door lokale kinderen. Reageer ik overdreven?”

Een stukje levensadvies: ‘Ik word voortdurend beëdigd door lokale kinderen. Reageer ik overdreven?”

Beste stukje leven,

Ik ben voortdurend beëdigd door jonge kinderen in de straat waar ik woon. Ze zijn tussen de 9 en 12 jaar oud en vallen mij voortdurend verbaal lastig als ik langsloop.

ik vind het echt verontrustend en ben bang om er langs te lopen.

Ben ik overdrijven?

Bedankt voor je hulp,
Geplaagd en vermoeid!

Stukje levensadvies: © Demivision.nl

Beste gekweld en vermoeid

Ik kan je verdriet voelen en ik wil dat je weet dat je gevoelens volkomen terecht zijn. Onderworpen worden aan gebrek aan respect, vooral in je eigen leefruimte, kan inderdaad behoorlijk verontrustend zijn.

Ten eerste kan ik je verzekeren dat dat zo is niet overreageren. Het gedrag dat u van deze jonge kinderen ervaart, is ongepast en het is normaal dat u zich hierdoor gestoord voelt.

Meer lezen :  Ontdek de mysterieuze wereld van de wenkbrauwpersoonlijkheidstest.

Laten we echter enkele redenen achter dit gedrag bekijken. Kinderen gebruiken vaak grof taalgebruik als ze aandacht zoeken of frustratie uiten. Het kan een weerspiegeling zijn van hun thuisomgeving of de invloed van leeftijdsgenoten. Als u dit begrijpt, rechtvaardigt dit hun actie niet, maar het kan u helpen de situatie met wat meer empathie te benaderen.

Laten we het nu eens hebben over wat u kunt doen. Communicatie zou een goed uitgangspunt kunnen zijn. Probeer rustig tegen de kinderen te praten en uit te drukken welk gevoel hun woorden bij jou oproepen. Kinderen missen vaak het perspectief om de impact van hun acties te begrijpen. Als je je hier niet prettig bij voelt, overweeg dan om met hun ouders of voogden te praten als ze toegankelijk zijn.

Meer lezen :  Slice of life advies: hoe vertel ik mijn vrienden dat hun cadeau niet in mijn studio past? – omgaan met lastige sociale situaties

Jane, een van onze lezers, werd bijvoorbeeld met een soortgelijke situatie geconfronteerd. Ze koos ervoor om dit aan te pakken door een buurtbijeenkomst te organiseren, waarin ze de kwestie op een niet-confronterende manier besprak. Dit loste niet alleen haar probleem op, maar bracht haar gemeenschap ook dichterbij.

Vergeet niet dat je de recht om zich gerespecteerd te voelen en veilig in uw omgeving. Het is geen gemakkelijke situatie, maar met geduld en tact ben ik ervan overtuigd dat je een oplossing zult vinden.

Aarzel niet om contact op te nemen als u verder advies nodig heeft. We zijn er tenslotte om u te helpen een beter perspectief te krijgen op de uitdagingen van het leven.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.