Home » Een stukje levensadvies: “Ik sta op het punt te trouwen, maar mijn schoonfamilie zegt dat ik niet ‘de ware’ ben omdat ik niet kook. wat moet ik doen?”

Een stukje levensadvies: “Ik sta op het punt te trouwen, maar mijn schoonfamilie zegt dat ik niet ‘de ware’ ben omdat ik niet kook. wat moet ik doen?”

Beste stukje leven

Ik sta op het punt te trouwen en ik hoorde dat mijn schoonfamilie mijn verloofde vertelde dat ik niet ‘de ware’ ben omdat ik niet voor hem kook!

Ik werk en heb geen tijd om te koken en heb er geen interesse in.

Wat moet ik doen?

Jouw zorgen,

Druk bezig met niet koken!

Een stukje levensadvies: © Demivision.nl

Beste bezig met niet koken,

Ik begrijp dat u zich zorgen maakt en boos bent over deze situatie. Het is volkomen terecht om je zo te voelen als je op het punt staat aan een nieuw hoofdstuk van je leven te beginnen en kritiek krijgt van mensen met wie je een nauwe relatie gaat krijgen.

Ten eerste, Het is belangrijk om te onthouden dat uw waarde in een relatie niet wordt bepaald door uw vermogen om te koken. Je hebt een baan en verantwoordelijkheden die je tijd in beslag nemen, en het is volkomen oké om geen interesse in koken te hebben. Er zijn veel manieren om bij te dragen aan een huishouden en een relatie, en koken is er slechts één van.

Meer lezen :  Hersenkraker: laat je innerlijke genie los, los boeiende luciferpuzzels op en verbeter je cognitieve vaardigheden in 30 seconden!

Je schoonfamilie komt misschien voort uit een traditionele mentaliteit waarbij van vrouwen wordt verwacht dat ze huishoudelijke taken op zich nemen. Dit is echter geen noodzaak in een moderne relatie. Jij en je verloofde zijn degenen die gaan trouwen, dus uw wederzijds begrip en respect voor elkaars rol zijn wat belangrijk is.

Dat gezegd hebbende, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

1. Communiceer met uw verloofde: Voer een open en eerlijk gesprek met uw verloofde over wat u hebt gehoord. Vertel hem over uw gevoelens en zorgen. Het is van cruciaal belang dat hij zich bewust is van de situatie en welke gevolgen deze voor u heeft.

2. Stel verwachtingen: Bespreek met uw verloofde wat uw beide rollen in het huishouden zullen zijn. Als jullie het er beiden over eens zijn dat jullie niet gaan koken, is dat prima. Misschien houdt hij van koken, of misschien vinden jullie het allebei prima om uit eten te gaan of thuis te bestellen. De sleutel is wederzijds begrip en overeenstemming.

Meer lezen :  Navigeren door verandering: 6 tekenen dat u persoonlijke groei omarmt volgens de psychologie

3. Spreek de schoonfamilie aan: Als u zich op uw gemak voelt, voer dan een gesprek met uw schoonfamilie. Verzeker hen ervan dat jij en je verloofde de kwestie hebben besproken en een plan hebben dat voor jullie beiden werkt.

Herinneren, het is jouw leven en jouw huwelijk. U heeft het volste recht om uw rol daarin te bepalen. Je bent sterk en capabel, en ik heb er vertrouwen in dat je door deze situatie heen kunt komen.

Ik ben hier als je verder advies of begeleiding nodig hebt. Vergeet niet dat het altijd het beste is om professioneel advies in te winnen als de situatie verergert of als u zich er overdreven angstig of gestresst over voelt.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer!

Meer lezen :  Maak de feestdagen magisch met deze familie-kersttradities

Ik wens het beste voor je,

Slice of Life-adviseur

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.