Home » Een stukje levensadvies: “Ik hou van lezen, maar mijn partner zegt dat ik nooit tijd voor hem heb. ben ik egoïstisch? het verkennen van balans in relaties en persoonlijke hobby’s

Een stukje levensadvies: “Ik hou van lezen, maar mijn partner zegt dat ik nooit tijd voor hem heb. ben ik egoïstisch? het verkennen van balans in relaties en persoonlijke hobby’s

Beste stukje leven

Ik ben een fervent lezer en ik hou ervan mezelf te verliezen in de pagina’s van een goed boek. Mijn partner uit de laatste tijd echter zijn frustratie. Hij vindt dat ik te veel tijd doorbreng met mijn neus in de boeken en dat ik niet genoeg tijd aan hem besteed.

Hij gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat ik egoïstisch ben. Ik twijfel tussen mijn liefde voor lezen en het gevoel dat mijn partner zich gewaardeerd voelt. Wat moet ik doen?

Een stukje levensadvies: © Demivision.nl

Beste enthousiaste lezer,

Allereerst wil ik u complimenteren dat u contact heeft opgenomen en advies over deze kwestie heeft ingewonnen. Het is duidelijk dat u uw relatie waardeert en wilt doen wat het beste voor u beiden is.

Meer lezen :  Zoek de verschillen hersenkrakeruitdaging: kun jij de vier verschillen tussen deze twee afbeeldingen van katten vinden in minder dan 7 seconden?

Het is belangrijk om te erkennen dat uw liefde voor lezen niet negatief is. Lezen is een prachtige hobby die de geest verruimt, het intellect verrijkt en een toevluchtsoord biedt voor de stress van het dagelijks leven. Het is ook jouw persoonlijke tijd, iets dat iedereen nodig heeft en verdient.

In een relatie is het echter belangrijk om een ​​evenwicht te vinden. De gevoelens van verwaarlozing van uw partner zijn terecht en mogen niet worden afgewezen. Zijn opmerkingen dat je egoïstisch bent, komen waarschijnlijk voort uit het gevoel dat je niet gewaardeerd of buitenspel gezet wordt, wat voor niemand een goede plek is.

Ik heb soortgelijke situaties in het verleden gezien. Er was bijvoorbeeld een stel, laten we ze Mark en Jane noemen.

Meer lezen :  Kerstsfeer opnieuw definiëren: waarom ik dit jaar kerstkaarten oversla voor digitale groeten, milieuvriendelijke werkwijzen en quality time

Jane was een fervent tuinman en was uren bezig met het verzorgen van haar planten. Mark voelde zich genegeerd en hun relatie begon eronder te lijden. Ze vonden een oplossing door specifieke tijden te reserveren voor Jane’s tuinieren en voor hun gezamenlijke activiteiten.

Het kostte inspanning van beide kanten, maar ze vonden een evenwicht dat voor hen werkte.

In jouw geval, communicatie is de sleutel. Praat openlijk met uw partner over uw liefde voor lezen en uw behoefte aan persoonlijke tijd.

Geef echter ook aan dat u bereid bent meer tijd aan hem te besteden. Misschien kunt u specifieke tijden reserveren om te lezen en bepaalde tijden voor activiteiten die u allebei leuk vindt.

Zo kun jij nog steeds lekker lezen, maar voelt je partner zich ook gewaardeerd.

Meer lezen :  IQ-test hersenkraker: kun jij de kansen verslaan? Slechts 4% van de mensen kan binnen 6 seconden een nagellak ontdekken! Ben je een van hen?

Vergeet niet dat het niet gaat om het opgeven van waar je van houdt, maar om het vinden van een balans die tegemoetkomt aan zowel jouw behoeften als die van je partner. Het is perfect mogelijk om een ​​fervent lezer en een toegewijde partner te zijn.

Ik hoop dat deze «Slice of life» nuttig blijkt te zijn en dat ik snel terug blijf komen voor meer! Blijf uw gevoelens uiten, luister naar de zorgen van uw partner en werk samen aan een oplossing. Je hebt dit!

Gerelateerde post

Derk-Jan de Goeij
Geschreven door: Derk-Jan de Goeij
Het navigeren door het ingewikkelde tapijt van menselijke emoties, relaties en ervaringen is Derk-Jan's kracht. Op het gebied van 'Liefde en Leven' treedt hij op als je meelevende metgezel door hartzeer, triomfen, overtuigingen en keuzes.