Home » De man die honden redt: een toevluchtsoord voor Thailand’s zwerfdieren en dieren met speciale behoeften

De man die honden redt: een toevluchtsoord voor Thailand’s zwerfdieren en dieren met speciale behoeften

Lees meer over het prachtige Thaise dierenasiel dat gehandicapte pups een nieuw leven geeft

In een wereld die vaak wordt verteerd door verontrustend nieuws, is het hartverwarmend om verhalen van mededogen en vriendelijkheid te horen die ons vertrouwen in de mensheid herstellen. Temidden van de straten van Thailand, waar dakloze dieren weinig zorg krijgen, schittert de toewijding van een man aan hun welzijn.

De bron van het verhaal van vandaag komt rechtstreeks van tmtrd.org en presenteert Michael J. Baines, de president en mede-oprichter van The Man That Rescues Dogs (TMTRD), een dierenwelzijnsorganisatie gevestigd in Chon Buri, Thailand.

Met niet-aflatende vastberadenheid hebben Michael en zijn team het leven van meer dan 2000 dieren veranderd door ze een tweede kans op geluk te bieden en liefdevolle huizen voor ze te vinden.

Een baken van hoop

Terwijl de wereldwijde nood ertoe heeft geleid dat talloze dieren in de steek zijn gelaten of zonder huis zijn achtergelaten, staat Thailand voor een unieke uitdaging.

De Thaise cultuur heeft van oudsher geen interactie met dakloze dieren, waardoor hun benarde situatie des te uitdagender wordt. Binnen deze context kwam Michael J. Baines echter naar voren als een baken van hoop, vastbesloten om een ​​verschil te maken.

Michaels reis

Oorspronkelijk afkomstig uit Zweden, verhuisde Michael in 2002 naar Thailand en opende een restaurant in Bangsaen.

Het duurde niet lang voordat hij de erbarmelijke omstandigheden opmerkte van de zwerfhonden die hij dagelijks op straat tegenkwam. In zijn vrije tijd begon Michael deze dieren te helpen door ze te voorzien van voedsel, medische behandeling en zelfs het vervoeren van gewonde honden naar plaatselijke dierenklinieken.

Uiteindelijk groeiden zijn inspanningen uit tot een volwaardige reddings-, rehabilitatie- en herplaatsingsoperatie.

De geboorte van TMTRD

Door niet-aflatende toewijding transformeerde Michael zijn bescheiden initiatief in The Man That Rescues Dogs Foundation, een geregistreerde non-profitorganisatie.

Tegenwoordig geniet het heiligdom steun van de lokale overheid, met de onschatbare samenwerking van Narongchai Khunpluem, de burgemeester van Saensuk.

Met hun gezamenlijke inspanningen wil de stichting de capaciteit van het opvangcentrum uitbreiden om meer dieren te redden en de capaciteiten van hun kliniek vergroten om uitgebreide zorg te bieden.

Gespecialiseerd in tweede kansen

Wat TMTRD onderscheidt, is de focus op het redden van dieren met specifieke behoeften.

Het opvangcentrum is gespecialiseerd in het rehabiliteren van gewonde dieren, waardoor ze de kans krijgen op een nieuw leven. Van honden met mobiliteitsproblemen tot katten die kritieke medische zorg nodig hebben, elk schepsel vindt een veilige plek bij TMTRD.

Met 30 medewerkers zetten ze zich onvermoeibaar in voor het welzijn van de 600 dieren in het asiel. Niet alleen omgaan met geredde honden en katten, maar ook met onverwachte crises, hun werk vereist een enorme flexibiliteit en mededogen.

Een dag in het heiligdom

Elke dag bij TMTRD begint met een wandeling om 6 uur ’s ochtends voor alle dieren, ook die in een rolstoel.

Na de wandeling wacht hen een voedzame maaltijd, vergezeld van voldoende tijd voor rust en reinheid. De inzet van het asiel reikt verder dan de muren, met een foodtruck die om 7 uur ’s ochtends vertrekt om de 350 dakloze honden van de gemeenschap te voeren.

Bovendien bieden hydrotherapie- en fysiotherapiesessies om 10.00 uur de broodnodige oefening voor de verminderde hoektanden. De dag wordt afgesloten met nog een wandeling, eten en baden voor de honden.

De visie van TMTRD reikt tot ver buiten de muren van het heiligdom. De organisatie wil een blijvende impact maken door middel van onderwijs, het bezoeken van scholen en openbare ruimtes om het bewustzijn over dierenwelzijn te vergroten.

Bovendien verwelkomen ze afgestudeerde dierenartsen als stagiaires, waardoor ze waardevolle praktijkervaring opdoen in de kliniek.

In een wereld waar talloze dieren lijden, staat The Man That Rescues Dogs Foundation als een bewijs van de kracht van mededogen en het verschil dat één persoon kan maken. Michael J. Baines en zijn toegewijde team hebben hoop gegeven aan de stemlozen en ervoor gezorgd dat dieren met speciale behoeften liefde, zorg en een tweede kans op een vreugdevol leven vinden.

Hun niet-aflatende toewijding en onvermoeibare inspanningen inspireren ons allemaal om vriendelijker en medelevender te zijn, en herinneren ons eraan dat elk schepsel onze liefde en bescherming verdient.

Als je genoten hebt van dit verhaal gelieve te delen om het bewustzijn te vergroten van dierenwelzijnsorganisaties zoals deze

Gerelateerde post

Gitte Heffels
Geschreven door: Gitte Heffels
Met een onlesbare dorst voor het ontrafelen van de geheimen van de kosmos, is Gitte de leidende ster achter onze astrologie, numerologie en horoscoop secties. Haar fascinatie voor de hemelse sferen is nauw verweven in elk woord dat ze maakt, waardoor ze naadloos de kloof kan overbruggen tussen kosmische wijsheid en het dagelijks leven.