Beveiliging

Wat is een virus?

Een virus is een klein programma dat de werking van uw computer in meer of mindere mate verstoort. Een virus kan gegevens op uw computer lezen,  beschadigen of verwijderen, uw e-mailprogramma gebruiken om zichzelf te verspreiden of in het ergste geval alles op uw harde schijf verwijderen. Veel virussen worden per e-mail verspreid en zijn vermomd als onschuldige bijlage, zoals een foto of tekstbestand.

 

Wat is een trojan?

Een Trojaans paard (trojan) lijkt vaak op een legaal programma, maar richt vaak enorm veel schade aan op uw computer. Trojans hechten zich vaak aan standaard bestanden die gebruikt worden door Windows en zijn dan ook een stuk lastiger te verwijderen. Wij raden u aan het verwijderen niet zelf te proberen aangezien bij beschadiging van de Windows bestanden de computer vaak niet meer wil opstarten.

 

Wat is malware?

Malware zijn vaak kleine programma’s die worden meegeïnstalleerd bij de bekende “gratis” software die beschikbaar is op het internet. Er is een reden dat deze software gratis is namelijk het mee-installeren van software waarmee bijvoorbeeld surfgedrag kan worden bekeken om daarna gerichte reclame als popup bij het surfen te tonen.

 

Spyware!

Zelfs wanneer u een anti-virus programma en firewall heeft geïnstalleerd, kan het voorkomen dat uw computer alsnog geïnfecteerd wordt met spyware, bijvoorbeeld omdat u een besmette e-mail bijlage heeft geopend en daarbij op een vraag ja heeft geklikt. Controleer uw computer daarom regelmatig op virussen, spyware en andere soorten malware!

Al de bovenstaande zaken hebben invloed om de snelheid waarmee uw computer werkt en het is dan ook belangrijk om uw computer tegen virussen, trojans en malware te beschermen door een anti-virus programma te installeren en regelmatig een virusscan uit te voeren.

Er zijn veel gratis programma’s die door een particulier gratis mogen worden gebruikt maar zeker niet bedoeld zijn voor zakelijk gebruik.  AVG, AVAST en Microsoft Security Essentials zijn enkele voorbeelden van deze software. Groot nadeel van deze software is dat de werking beperkt is en vaak niet actief kan reageren op nieuwe virussen.

Wij zijn officieel dealer van Kaspersky software en kunnen dan ook alle beveiliging software leveren of het nu gaat om bescherming van uw netwerk, smartphone, usb schijf of 1 particuliere computer.

 

kaspersky_logo